MENU
Home » Contact » Nieuws » Gaat je kind binnenkort naar de brugklas? Wij helpen met overgangsarrangementen!

Gaat je kind binnenkort naar de brugklas? Wij helpen met overgangsarrangementen!

We horen regelmatig van ouders en leerkrachten dat ze zich afvragen hoe hun kind of leerling het eigenlijk moet gaan redden op het voortgezet onderwijs. Ze hebben nu al erg veel moeite met lezen en spellen, dus hoe moet dat op de middelbare school?

Een aantal voorbeelden van vragen die wij regelmatig horen zijn:

  • Mijn kind heeft moeite met lezen en/of spellen hoe gaat dat op het voorgezet onderwijs?
  • Ik wil graag mijn kind met dyslexie een steuntje in de rug geven bij de overstap naar het voorgezet onderwijs, hoe kan ik dat doen?
  • Hoe kan ik mijn kind helpen bij de overstap?
  • Gaat de dyslexie hem of haar in de weg staan?
  • Hoe kan mijn kind het geleerde tijdens de dyslexiebehandeling het beste inzetten op het voorgezet onderwijs?
  • Hoe kan mijn kind straks het beste leren voor de toetsen?
  • Mijn kind heeft moeite met spelling hoe gaat hij/ zij straks samenvattingen schrijven op het voorgezet onderwijs?

Hoe kan Taallabyrint helpen?

Lukas heeft dyslexie en daardoor moeite met lezen en spellen. Volgend jaar gaat hij naar het voortgezet onderwijs en zijn ouders vragen zich af hoe hij het er bij vakken als Nederlands en Engels vanaf zal brengen. Of Marja, zij heeft ook moeite met lezen en spellen. Nu zij naar het voorgezet onderwijs gaat maakt zij zich zorgen over de lange teksten die ze moet gaan lezen voor bijvoorbeeld geschiedenis. En als laatste Annika. Ze ziet erg op tegen het leren van vreemde talen.

Taallabyrint kan deze kinderen helpen. Dit doen we door middel van een overgangsarrangement. Al op de basisschool beginnen we met het oefenen van de eerste vaardigheden met betrekking tot lezen, spellen en schrijven die belangrijk zijn voor zijn of haar niveau. Na de vakantie komt de begeleider naar de middelbare school om daar verder te helpen bij alles wat op hun pad komt. Onderdelen die aan bod komen zijn, bijvoorbeeld, het lezen van lange teksten, het schrijven van samenvattingen en het leren van woordjes uit een vreemde taal. Ook kunnen wij helpen bij het leren plannen van het huiswerk en het leren van de toetsen.

Tarieven

Basis Meest gekozen Uitgebreid
12 lessen 15 lessen 20 lessen
€840,- €975,- €1.450,-

De individuele lessen worden gegeven op de basisschool en middelbare school. We starten na de eindtoets van groep 8 en zijn aanwezig tot en met de eerste toetsweek van de middelbare school. Optioneel zijn de aanschaf van een planagenda (Plenda), typelessen, online trainingen voor ouders en aanvullende lessen weerbaarheid. Bedragen zijn incl. reiskosten, gespreksmoment en evaluatieplannen met tips en adviezen.

Contact

Heb je interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je liever dat wij je terug bellen? Mail dan naar info@mijnlabyrint.nl.

Laatste nieuws

Taallabyrint blijft digitaal de begeleiding aanbieden 
Doordat momenteel de begeleiding niet face-to-face kan plaatsvinden ter bestrijding van het Coronavirus, zet Taallabyrint waar mogelijk de b.. Lees meer
Gaat je kind binnenkort naar de brugklas? Wij helpen met overgangsarrangementen!
We horen regelmatig van ouders en leerkrachten dat ze zich afvragen hoe hun kind of leerling het eigenlijk moet gaan redden op het voor.. Lees meer
Meer nieuws