MENU
Home » Werkwijze

Werkwijze

Het eerste contact met Taallabyrint zal telefonisch zijn, via de mail of via het contactformulier op deze website. Wij kunnen u meer informatie geven over onze diensten, onze werkwijze en onze vestigingen. Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvend, informatief (intake)gesprek op de vestiging van uw voorkeur. Dit gesprek duurt maximaal een uur. Wanneer het gaat om een dyslexieonderzoek vragen wij u om vooraf een vragenlijst in te laten vullen door de school van uw kind, zodat we tijdens het gesprek een beeld hebben van de schoolse ontwikkeling van uw kind.

Tijdens het intakegesprek brengen we het probleem dat u en uw kind ervaren in kaart. De uitkomst van dit gesprek is een zo helder en concreet mogelijke hulpvraag. Deze kan gericht zijn op:

  • Een diagnostisch onderzoek
  • Een begeleidingstraject

Ook bepalen we met u hoe het vervolgtraject er uit zal zien, wat de kosten zijn en wanneer het traject wordt afgesloten. Tenslotte kunnen er op dat moment al concrete afspraken gemaakt worden met de onderzoeker/begeleider die het vervolgtraject met u zal oppakken.

Ouders ontvangen bij Taallabyrint altijd kosteloos advies of een onderzoek naar dyslexie zinvol is. Persoonlijke en gericht advies staat bij ons centraal al vanaf het eerste contactmoment.

Laatste nieuws

Taallabyrint blijft digitaal de begeleiding aanbieden 
Doordat momenteel de begeleiding niet face-to-face kan plaatsvinden ter bestrijding van het Coronavirus, zet Taallabyrint waar mogelijk de b.. Lees meer
Gaat je kind binnenkort naar de brugklas? Wij helpen met overgangsarrangementen!
We horen regelmatig van ouders en leerkrachten dat ze zich afvragen hoe hun kind of leerling het eigenlijk moet gaan redden op het voor.. Lees meer
Meer nieuws